• Naujienos
  • Birštono kurorte laukiama naujų verslo vėjų

    Ruošiantis naujam kurorto sezonui, Birštono savivaldybės taryba patvirtino laikinųjų prekybos ir paslaugų vietų Birštono mieste schemą. Merės Nijolės Dirginčienės, savivaldybės administracijos Architektūros skyriaus bei Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus iniciatyva vykusių diskusijų metu buvo suformuluoti pasiūlymai ir idėjos, kaip išplėsti mobilių verslo paslaugų sferas ir atgaivinti kurorto viešąsias erdves. Šie pasiūlymai ir laikinųjų prekybos vietų Birštono mieste schema, suskirstyta veiklos branduoliais, t.y. mobiliomis prekybos vietomis, yra skirti verslininkams, prekybininkams ir kurortui aktualių paslaugų tiekėjams.

    Paslaugų tiekėjams ir verslininkams, kuriuos domina lauko prekyba, bus siūloma mobiliomis transporto priemonėmis: moderniais dviračiais arba triračiais, kuriuose gali būti įrengti mini barai su kavos aparatais ir gaiviais gėrimais, taip pat ledų vežimėliai – prekiauti ir teikti viešojo maitinimo paslaugas 3-jose Birštono miesto viešose zonose: A – Nemuno promenadoje; B – Centriniame miesto parke ir Žvėrinčiaus miške ( schemoje – L).

    J. Basanavičiaus aikštėje, kurorto centrinės dalies branduolyje, viename svarbiausių miesto akcentų, architektai numatė išskirtinę vietą vasaros lauko kavinei. Verslininkai, planuojantys teikti paslaugas šioje miesto dalyje, prašomi atsižvelgti į Birštono urbanistinės erdvės pobūdį ir mobiliai kavinei pasirinkti lauko baldus, atitinkančius karališkojo, klasikinio kurorto stilistiką: medinius, kaltinius stalus ir suolelius, kėdes. Taip pat numatyta mobilios prekybos vieta prie 3-jo tvenkinio (schemoje pažymėta D). Joje numatyta vieta ir galimybė surenkamai lauko terasai, mobiliems kavinės baldams, barui, šiukšliadėžėms, biotualetams. Tokioje vietoje kavinė gali būti formuojama iš unifikuoto jūrinio konteinerio, jį išradingai ir stilingai perkūrus ir pritaikius mobilios kavinės reikmėms. Birštono 2-jame tvenkinyje (schemoje – K) suplanuota vieta vandens laivelių ir vandens dviračių nuomai.

    Promenadoje, netoli vasaros estrados, numatytos patrauklios vietos šeimyniniams piknikams ir bus organizuojama kepsninių, lauko baldų, šiukšliadėžių nuoma. Prie „Tulpės“ sanatorijos (schemoje pažymėta F) mini estrados, numatyta sezoninės lauko kavinės vieta, kuri gali veikti ir estradoje vykstančių renginių metu. Schemoje pažymėtose „G“ vietose, visoje pakrantės teritorijoje – Nemune – siūloma įrengti 2-3 pontonines ( ant plūdurų) kavines arba 2-3 mini lauko kavines ( ne daugiau 30-50 kv.m.)

    Žvėrinčiaus miške (schemoje – I ir L) numatyta dvejopo pobūdžio veikla ir siūlymai verslininkams bei menininkams. Žvėrinčiaus miške planuojama sukurti 3-5 teminius takus pasivaikščiojimams, karstynėms ir renginiams. Taip pat laukiama floristinių idėjų, menininkų, skulptorių, drožėjų plenerų rezultatų. Šioje kurortinės erdvės dalyje taip pat yra poreikis mobilioms prekybos vietoms ir galimoms paslaugoms. Dviračiai, triračiai, kuriuose gali būti įrengti mini barai, kavos aparatai, prekiaujama gaiviaisiais gėrimais ar ledais, važinėjantys promenada, taip pat galėtų teikti paslaugas poilsiautojams. Siūloma dviračių, rikšų, velomobilių nuomos punktus sujungti į vieną tinklą (schemoje – J): išsinuomavus dviratį viename nuomos punkte, jį būtų galima, klientų patogumui, grąžinti kitoje vietoje.

    Prie Birštono irklavimo bazės (Birutės g. 19) numatyta vieta baidarių, valčių nuomai (schemoje – M). Sanatorijos „Versmė“ aikštėje (schemoje – N) ir miesto centrinėje dalyje suplanuotuose punktuose (schemoje – N): a) prie Birštono sporto centro, b) prie Birštono irklavimo bazės – bus siūloma verslininkams nuomoti mini automobilius vaikams, įrengti dviračių nuomos punktą, pastatyti ledų prekybos vežimėlį.

    Tikimasi, kad sudarius palankias galimybes smulkiam verslui, kurortas taps patrauklesnis įvairaus amžiaus ir pomėgių svečiams, poilsiautojams.

    Kontaktinis asmuo leidimams prekybai:

    Birštono savivaldybės administracijos Ūkio, turto ir kaimo plėtros skyriaus vyr. specialistė Vida Barysienė, el.paštas: vida.barysiene@birstonas.lt
    , tel. 8 319 62016.

    Birštono savivaldybės informacija

Skip to content