• Naujienos
  • „Lifosa“ pelnė tris socialiai atsakingo verslo apdovanojimus

    „Lifosa“ pelnė tris socialiai atsakingo verslo apdovanojimus

    Geros darbo sąlygos, dėmesys ir darbuotojams, ir jų artimiesiems. Stipri įmonės bendruomenė ir dėmesys aplinkosaugai. Tai – kriterijai, kuriuos pasitelkus buvo atrinktos socialiai atsakingiausios 2013-ųjų Lietuvos įmonės.

    Birželio 5-ąją socialiai atsakingiausios Lietuvos įmonės pagerbtos Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų renginyje. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija jį organizavo jau septintą kartą.

    „Socialiai atsakinga įmonė 2013“ tapo rūmų narys AB „Lifosa“. Jai apdovanojimas skirtas už ilgametes tradicijas, atvirumą naujovėms ir reikšmingų projektų socialinės atsakomybės srityje įgyvendinimą.

    Bendrovei atiteko ir nominacija „Metų darbovietė 2013“ didelių įmonių kategorijoje. Įmonė apdovanota už saugių ir sveikų darbo sąlygų užtikrinimą kiekvienam darbuotojui. Jai atiteko ir sertifikatas už aplinkosaugą – už kompleksines priemones, skirtas Baltijos jūros taršai mažinti.

    Nominacija „Metų bendruomeniškiausia įmonė 2013“ didelių įmonių kategorijoje vėlgi atiteko bendrovei „Lifosa“. Ši įmonė dėmesio nusipelnė ir už tai, kad priimdama verslo plėtrai ir inovacijoms reikalingus sprendimus atsižvelgia ir į bendruomenės lūkesčius ir poreikius.

    „Pelnas yra svarbus, bet ne vienintelis įmonių tikslas. Bet jų vykdomos veiklos atsakomybę bei pačios įmonės brandumą rodo palankių darbo sąlygų užtikrinimas dirbantiesiems, pavyzdžiui, darbuotojo įsipareigojimų derinimas, atsižvelgiant į jo šeimos poreikius. Tokiems darbuotojams sudaromas lankstus darbo grafikas.

    Gerą darbo atmosferą sukuria ir tokia įmonių vadovybė, kuri diskutuoja su darbuotojais, priimdama sprendimus. Ir nenusigręžia nuo socialiai atsakingos veiklos“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Skip to content