• Naujienos
  • Eksportuotojai domėjosi AB „Stumbras“ istorija ir dabartimi

    Eksportuotojai domėjosi AB „Stumbras“ istorija ir dabartimi

    Lapkričio 20 d. Eksportuotojų klubo nariai rinkosi į metų baigiamąjį susitikimą. Jo vieta buvo pasirinkta kiek neeilinė, tačiau labai įdomi aplinka – AB „Stumbras“ muziejus (http://stumbras.eu/LT/Muziejus
    ).

    Eksportuotojų klubo nariai muziejuje buvo susipažindinti su Lietuvos alkoholio vartojimo kultūros raida, tradicijomis, gamyklos istorija. Šmaikščiai, gyvai ekskursiją pravedė gidė Aida Čepienė, muziejaus direktorė Vidmantė Mickevičienė.

    Visiems buvo smalsu apžiūrėti senovinius gamybos procesui naudotus aparatus, etiketes, tarą. Dažnas ilgėliau stabtelėjo prie stendo su kelis dešimtmečius skaičiuojančių „Stumbro“ gėrimų pavyzdžiais, aptarinėjo jų anuometinį populiarumą ir skonį. Ne mažiau įdomu buvo patyrinėti ir šiandien gaminamų gėrimų, ypač naujausių (visai neseniai iškeliavusių į parduotuvių lentynas) pavyzdžius.

    Koks seniausias gėrimas yra pasaulyje? Kiek ir kokių žolelių slepiasi „Trejų devynerių“ skonyje? Kuo skiriasi degtinių rūšys? Kokį sudėtingą ir ilgą technologinį procesą nukeliauja stiprieji gėrimai, kol pasiekia mūsų stalą? Koks gėrimas yra geras?

    Į šiuos ir dar daug kitų klausimų atsakymus – rimtus, o kartais šmaikščius – susirinkusiems žėrė vyriausioji „Stumbro“ gėrimų ekspertė Aldona Volkienė. Ji aprodė gamybos cechus, pasakojo apie receptūrų kūrimą ir sudėtingą, be galo atsakingą gėrimų gamybos technologiją.

    Daug klausimų eksporto klubo nariai pateikė ir eksporto skyriaus vadybininkei Odetai Kazakauskaitei, kuri mielai dalinosi patirtimi apie efektyviausius klientų paieškos kelius, įėjimo į naujas (tarp jų ir egzotiškas) rinkas subtilybes, konkurentus, apie skirtingus šalių skonius, gėrimų vartojimo tradicijas ir pardavimus.

    Eksportuotojų klubo nariai turėjo galimybę ne tik susipažinti su „Stumbro“ gamyklos istorija, šiandienos veikla, gėrimais, bet ir iš ekspertų išgirsti apie degustavimo subtilybes, taisykles ir net kaip tikri gėrimų žinovai dalyvauti „Stumbro“ gėrimų degustacijoje.



Skip to content