• Naujienos
  • Rūmų atstovybė pradeda veikti Kėdainiuose

    Rūmų atstovybė pradeda veikti Kėdainiuose

    Spalio 6 d. Kėdainių turizmo ir verslo informacijos centre buvo atidaryta Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Kėdainių atstovybė.

    Šios institucijos vadovą, verslininką, rajono tarybos narį Darių Petrauską ir narystės veiklą koordinuosiančią VšĮ Kėdainių turizmo ir verslo informacijos centro direktorę Dainą Balasevičienę sveikino Kėdainių rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius, rajono savivaldybės tarybos Verslo ir ūkio komiteto pirmininkas Virmantas Pikelis, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis, svečiai.

    Rajono vadovas S. Grinkevičius nuo pat pradžių palaikė iniciatyvą Kėdainiuose, kur įregistruota apie 1000 įvairias verslo formas plėtojančių įmonių, steigti Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovybę.

    „Gaila, kad taip ilgai mūsų rajonas neturėjo tokios organizacijos, nors ir buvo bandymų steigti verslininkus vienijančią instituciją, tačiau iki šiol to nepavyko padaryti. Ši verslo savivaldos forma leis verslininkams lengviau spręsti jiems aktualias problemas, į diskusijas kviesti rajono vadovus, kitų organizacijų atstovus, taip pat oficialiai kalbėti, ką reikia daryti, kad Kėdainiuose ir toliau gerėtų verslo aplinka, kaip pritraukti investicijų ir sukurti naujų darbo vietų. Džiugu, kad ši institucija buvo atidaryta ir jau vienija devynis narius. Linkiu, kad prisijungtų daugiau kaip trys dešimtys krašto verslininkų, tuomet atstovybė virstų filialu“, – sakė S. Grinkevičius.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis džiaugėsi, kad atstovybių ratą papildė Kėdainiai: „Šiandien prekybos, pramonės ir amatų rūmai – efektyviai dirbanti, solidi ir patikima verslo savivaldos institucija, kompetentinga patarėja savivaldybėms ir regionų plėtros institucijoms. Nuo šiandien jau turime padalinį Kėdainiuose, kur yra gilios verslo tradicijos ir daug sėkmingai dirbančių verslininkų“.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Kėdainių atstovybė vienijas devynias rajono įmones: AB „Lifosa“ ir „Danisco Sugar Kėdainai“, UAB „Kėdainių LEZ“, „Daumantai LT“, „Jurasta“, „Bieltransa“, Kėdainių rajono vartotojų kooperatyvas, MB „Kėdainių akmenukas“, verslininką Audrių Povilaitį.

    Verslininkai, norintys tapti Kėdainių atstovybės nariais, gali kreiptis į VšĮ Kėdainių turizmo ir verslo informacijos centro direktorę D. Balasevičienę.

    Pagal kedainiai.lt

Skip to content