• Naujienos
  • „Eura“ pakvietė pažinti Kauną

    „Eura“ pakvietė pažinti Kauną

    Kelionių agentūra „Eura“, neseniai minėjusi veiklos 25-metį, sumanė originaliai pažymėti šią sukaktį ir pakvietė Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų narius į Rūmų bendruomenės klubo susitikimą – ekskursiją po Kauno miestą. Jos metu ne vienas ir prisipažino: keliaujame po kitas pasaulio šalis, o nesame buvę Kauno pilies požemiuose ar restauruojamoje Šv. Jurgio Kankinio bažnyčioje…

    Ekskursija prasidėjo nuo miesto Rotušės, kurios statyba žymima 1542 m. liepos 28 d. Per amžius Rotušė buvo daug kartų perstatyta. Todėl šiandien sunku apibrėžti jos stilių – yra ir gotikos, baroko, ir klasicizmo bruožų. Nuo Rotušės ekskursijos dalyviai pasuko prie Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčios, pastatytos 1720 m. Po Antrojo pasaulinio karo, 1949 m., sovietų valdžia vienuolyną ir bažnyčią uždarė, pastatai paskirti bendrojo lavinimo ir technikos mokykloms, bažnyčia paversta sporto sale. 1990 m. bažnyčia su vienuolyno pastatais grąžinta jėzuitams.

    Rūmų nariai stabtelėjo prie paminklo rutinai, kuris daugeliui verslininkų buvo naujiena. Tarp šio paminklo idėjos kūrėjų ir fundatorių yra ir Kauno PPA rūmų narių (Giedrius Bučas iš dizaino salono „Interjero erdvė“, UAB „Serfas“ vadovas Saulius Valunta, UAB „Verslo aljansas“),

    Kita ekskursijos stotelė – prie gotikinės Šv. Jurgio Kankinio bažnyčios, vienos seniausių Kauno bažnyčių ir vienuolynų, pradėtų statyti apie 1492-uosius, o užbaigtų apie 1502 m. Bažnyčia buvo ne kartą nusiaubta, sudegusi, 1950 m. sovietų valdžios uždaryta ir paversta vaistų sandėliu. Atgavus nepriklausomybę, 1992 m. bažnyčią perėmė Kauno miesto savivaldybė, o vienuolynas perduodamas mažesniesiems broliams, kurie jame apsigyveno 1995 m. Šiuo metu bažnyčioje ir vienuolyne vyksta didžiuliai restauracijos ir rekonstrukcijos darbai, bažnyčia jau atvira visuomenei, joje vyksta pamaldos tiek šiokiadieniais, tiek sekmadieniais.

    Kauno pilyje Rūmų bendruomenės klubo nariai apžiūrėjo pilies požemius ir ekspoziciją, o paskui buvo pasveikinti nauji bendruomenės nariai: UAB „Agrosistemos“ (žemės ūkio mašinų, įrangos ir reikmenų didmeninė prekyba); UAB „AKIS Technologies“ (kompiuterinės technikos priežiūra); MB „B2B Group LT“ (duomenų rinkimo ir apklausų valdymo paslaugos visoje Lietuvoje, ES projektų administravimas, verslo renginių ir konferencijųorganizavimas, fotografavimas ir filmavimas iš oro); UAB „Kauno švara“ (atliekų tvarkymo paslaugos); Ingrida Lazarė (individuali veikla – SPA paslaugos, kirpykla ir grožio salonas Birštone); MB „Mūsų studija“ (laisvalaikio, paskaitų, švietimo organizavimo paslaugos); UAB „Pasoga“ (verslo konsultacijos, prekyba); UAB „Salinta“ (plastiko detalių gamyba); UAB „Valdymo automatika“ (technologinių procesų ir automatizuotosios gamybos įrenginių projektavimas, montavimas).

    Antanas Vytautas Būda, UAB „Eura“ įkūrėjas, papasakojo apie bendrovės organizuojamas keliones autobusais, lėktuvais, laivais, pavieniams asmenims ir kolektyvams tiek į artimas, tiek į tolimas šalis. Šiuo metu įmonėje kartu su filialais Vilniuje ir Panevėžyje dirba 25 darbuotojai.

















Skip to content