• Naujienos
  • Pirmoji Europoje „Red Hat“ akademija – Kauno informacinių technologijų mokykloje

    Pirmoji Europoje „Red Hat“ akademija – Kauno informacinių technologijų mokykloje

    Kauno informacinių technologijų mokykloje oficialiai atidaryta „Red Hat“ akademija, kurią baigę specialistai gaus svarbų tarptautinį IT sertifikatą, pripažįstamą visų Lietuvos ir užsienio IT įmonių.

    Verslui vis labiau persikeliant į interneto erdves, tiek Lietuvoje, tiek Europoje drastiškai trūksta įvairių IT specialistų. Tad šis KITM žingsnis – labai dėsningas ir naudingas visiems – tiek norintiems tobulėti specialistams, tiek verslui, įsitikinę mokyklos vadovai ir garbūs svečiai, dalyvavę akademijos atidarymo šventėje.

    „Tai ilgalaikio bendradarbiavimo pamatinis akmuo, o mokykla bus lyderis, geras pavyzdys kitoms bendradarbiavimo su „Red Hat“ norinčioms mokykloms. Studentai turės galimybę tapti kompetentingi ir konkurencingi. Kartu tikimės, kad jie padės ir mums. Mūsų sėkmė nebūtų įmanoma be žmonių. Mūsų technologijos kuriamos, administruojamos žmonių ir mums jų reikia – sertifikuotų, kvalifikuotų, turinčių gerų įgūdžių – ir tokia profesionalų bendruomenė yra mūsų ateities viltis“, – teigė „Red Hat“ akademijos plėtros vadovas Europoje Branislavas Bukva.

    „Džiaugiuosi, kad čia įsikūrė pirmoji Lietuvoje „Red Hat“ akademija, o aš galėjau būti viso to dalimi. Didelis pasiekimas tai, jog baigusieji šią akademiją turės visas galimybes tapti išskirtiniais ekspertais, o kvalifikacija bus pripažįstama visur: ir čia, Lietuvoje, ir užsienyje“, – pastebėjo europarlamentaras Antanas Guoga.

    „Red Hat“ akademija Kaune – neturinti analogų Lietuvoje ir Europoje. Tai pirmoji tokio tipo akademija“, – pabrėžė KITM direktorius Juozapas Dambrauskas. Ir ji atidaryta KITM – vienintelėje profesinio rengimo įstaigoje Lietuvoje, kuri specializuojasi IT srityje.

    „Red Hat“ yra viena didžiausių kompanijų, kuriančių laisvąją atvirojo kodo „Linux“ programinę įrangą, teikiančią mokymo ir specialistų sertifikavimo paslaugas.

    „Šią programinę įrangą naudoja daugelis didžiųjų IT paslaugas teikiančių kompanijų, ji naudojama asmeniniuose bei superkompiuteriuose, tarnybinėse stotyse“, – pasakojo KITM praktinio mokymo vadovas Evaldas Žvinklys.

    „Red Hat“ akademijos kursas yra skirtas IT profesionalams, norintiems įgyti įgūdžių valdyti sistemas naudojant komandinę eilutę ir gebėti valdyti įvairius IT versle naudojamus įrankius, sutelkiant dėmesį į pagrindines administravimo užduotis.

    Baigusieji šią akademiją turi visas galimybes tapti patyrusiais „Linux“ sistemos administratoriais, valdyti IT verslui svarbius įrankius ir paslaugas. Kursas skirtas visiems, besidomintiems „Linux“ operacinėmis sistemomis: moksleiviams, studentams ar jau mokslus baigusiems ir dirbantiems IT srityje specialistams.

    Visą „Red Hat“ akademijos kursą sudaro trys dalys, kurių kiekviena trunka po 40 valandų. Kursai – mokami, KITM moksleiviams taikomos nuolaidos.

    „Cisco“ licencija

    KITM jau veikia ir pasaulinio garso kompiuterinių tinklų lyderės „Cisco“ akademija, kurios mokymo programa integruota į kompiuterinių tinklų derintojo specialistų rengimą. Tad baigdami KITM mokiniai gauna specialybę ir įgūdžius, kuriuos įrodo „Cisco“ akademijos pažymėjimai. Toks diplomas vertinamas visur, kur tik naudojama „Cisco“ įranga.

    Kibernetinio saugumo paslaptys

    Finansų ir verslo paslapčių saugumo užtikrinimas yra prioritetinis, tad KITM didelį dėmesį skiria skaitmeninio saugumo studijoms. Ši mokykla pirmoji Lietuvoje parengė IT sistemų saugumo modulį ir įtraukė į mokymo programas. Taip pat ruošiamas ir kibernetinio saugumo modulis.

    Programavimas – ir pradinukams

    KITM yra ir vienas bendruomeninės programos „Coder Dojo“ centrų. Ši programa skirta vaikams nuo 7 metų ir paaugliams mokytis programavimo pradmenų ir kitų IT paslapčių. Užsiėmimai vyks nuolat, bent kartą per savaitę.

    „Skaitmeninėje ateityje, kuri mūsų neabejotinai laukia, IT įgūdžiai bus reikalingi kiekvienam“, – pabrėžė šios programos iniciatorius Lietuvoje A.Guoga.

    Gimnazija ir suaugusiųjų mokymas

    KITM apima pagrindinį ugdymą – gimnaziją, įgyjant specialybę, profesinį rengimą baigus 12 klasių, suaugusiųjų mokymą ir studijas dviejose akademijose.

    Kasmet išleidžiama apie 250– 300 įvairių specialistų, baigusių kursą pagal modulines profesinio mokymo programas (kompiuterių tinklų derinimo, multimedijos paslaugų teikimo, žiniatinklio programavimo, mobiliosios elektronikos taisymo

    ir kt.), kurie sėkmingai įsilieja į darbo rinką. Per metus įgyja specialybę arba persikvalifikuoja daugiau kaip 150 suaugusiųjų.

    KITM mokiniai ir mokytojai turi galimybę kasmet stažuotis, atlikti praktiką kitose šalyse.





Skip to content