• Naujienos
  • „Enerstenos“ įmonių grupė remia Lietuvos krepšinio ateitį

    „Enerstenos“ įmonių grupė remia Lietuvos krepšinio ateitį

    Gegužės mėnesį pasirašyta paramos sutartis su Lietuvos krepšinio federacija. Sutartį pasirašė „Enerstenos grupės“ generalinis direktorius Virginijus Ramanauskas ir Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, kartu dalyvaujant Lietuvos krepšinio federacijos prezidentui Arvydui Saboniui.

    „Enerstenos“ įmonių grupė pastaruosius 3 metus kasmet skiria apie 50 000 eurų socialinei veiklai ir paramai. Paremtos sritys: mokslas, sportas, ekonomika, kultūra ir labiausiai pažeidžiamos grupės. Pagrindinis įmonių grupės prioritetas rėmimo srityje – jaunimo švietimas ir ugdymas, talentų tobulėjimo palaikymas. Todėl ne nuostabu, kad norėdama prisidėti prie Lietuvos krepšinio Lietuvoje vystymo „Enerstenos“ įmonių grupė pasirinko paramą jauniesiems krepšininkams. „Enerstenos“ įmonių grupė tapo generaliniu tarptautinio pripažinimo sulaukusio projekto „Talentų U15 karta“ rėmėju. Visi projekto dalyviai gauna treniruočių aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri vaikus ištisus metus.

    „Savo įmonę įkūrėme ką tik baigę studijas. Kaip ir visiems pradedantiesiems buvo sunku augti ir įsitvirtnti, todėl visuomet palaikome jaunimą. Norime remti ir Lietuvos krepšinio ateitį. Manome, kad šiuo projektu kuriama Lietuvos krepšinio pridėtinė ir išliekamoji vertė“, – sakė „Enerstenos grupės“ generalinis direktorius Virginijus Ramanauskas.

    Šiam projektui atrinkta 12 talentingiausių Lietuvos vaikinų ir merginų, gimusių 2001 m. Projekto ambasadoriumi yra Ramūnas Šiškauskas. Projektą, kuris vykdomas visą sezoną, sudaro 5 stovyklos. Jos rengiamos kas du mėnesius vis kitame Lietuvos mieste. „Talentų U15 kartos“ šio sezono projektą planuojama baigti tarptautiniu turnyru. Stovyklų metu vaikinai ir merginos didžiausią dėmesį skirs individualiam meistriškumui. Jo paslapčių jaunuolius mokys olimpinis čempionas Šarūnas Marčiulionis, Europos čempionas ir olimpinės bronzos laimėtojas R.Šiškauskas, Europos čempionė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, pasaulio čempione tapusios U19 rinktinės strategas Kazys Maksvytis, žinomi treneriai Alfredas Vainauskas ir Vytautas Valiulis, Lietuvos vyrų rinktinės kinezioterapeutas Petras Mikučionis.




Skip to content